KUNSTGRAS ADVIES

Voordelen van kunstgras


Kunstgras heeft vele voordelen ten opzichte van natuurlijk gras. Vraag ons om advies. Een van de grootste voordelen is dat kunstgras altijd groen en mooi blijft, ongeacht de weersomstandigheden of de hoeveelheid zonlicht die het krijgt. Daarnaast is kunstgras onderhoudsvriendelijk en hoeft het niet gemaaid te worden, wat tijd en geld bespaart. Ook is kunstgras duurzamer dan natuurlijk gras en gaat het veel langer mee. Bovendien is kunstgras ideaal voor mensen met allergieën, omdat het geen pollen of andere allergenen bevat.

Advies over kunstgras

Ben je op zoek naar advies over kunstgras? Delta Kunstgras biedt professioneel advies op maat voor al jouw vragen over kunstgras. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste soort kunstgras voor jouw tuin of terrein en geven je advies over de aanleg en het onderhoud van het kunstgras. Met ons advies kun je jarenlang genieten van een mooie en groene tuin zonder het gedoe van natuurlijk gras. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze kunstgras adviesdiensten.

De 7 voordelen van kunstgras in de tuin

Kunstgras wordt steeds populairder in de Zeeuwse tuinen. En dat is niet zo vreemd, want er zijn tal van voordelen die kunstgras biedt. Hieronder hebben we de 7 belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Onderhoudsvriendelijk
Een groot voordeel van kunstgras is dat het onderhoudsvriendelijk is. Het gras hoeft niet gemaaid te worden en ook sproeien is niet nodig. Daarnaast hoef je geen tijd te besteden aan het verwijderen van onkruid.

Altijd groen
Kunstgras blijft altijd groen, ongeacht de weersomstandigheden. Zelfs na een lange periode van droogte blijft het gras er mooi uitzien.

Kindvriendelijk
Kunstgras is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Het gras is zacht en veilig om op te spelen. Daarnaast blijft het gras mooi, ook na intensief gebruik.

Huisdier vriendelijk
Ook voor huisdieren is kunstgras een goede keuze. Het gras is namelijk makkelijk schoon te maken en urine trekt niet in het gras. Zo blijft het gras mooi en fris ruiken.

Milieuvriendelijk
Kunstgras is milieuvriendelijk omdat het niet besproeid hoeft te worden en er geen pesticiden nodig zijn om het gras te beschermen tegen plagen.

Duurzaam
Kunstgras gaat lang mee en behoudt zijn kleur en structuur. Hierdoor hoef je niet om de paar jaar nieuw gras aan te leggen.

Kostenbesparend
Op de lange termijn is kunstgras een kostenbesparende keuze. Je hoeft namelijk niet te investeren in een grasmaaier, sproeisysteem of bestrijdingsmiddelen. Daarnaast bespaar je op de kosten voor het onderhoud van het gras.

Video: Hoe installeer je kunstgras

HET LEGGEN VAN KUNSTGRAS

Als je ervoor kiest om kunstgras zelf te leggen, zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Het voorbereiden van de ondergrond is essentieel voor een goed resultaat. Zorg ervoor dat de grond vlak en stevig is en dat eventuele obstakels, zoals stenen of wortels, verwijderd zijn.

Het bepalen van de juiste afmetingen van het kunstgras is ook belangrijk. Meet nauwkeurig de breedte en lengte van het oppervlak dat je wilt bedekken en houd rekening met eventuele bochten of hoeken.

Wanneer je het kunstgras op maat gaat snijden, is het belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Gebruik hiervoor een scherp mes en zorg ervoor dat de randen recht zijn.

Vervolgens moet je de verschillende stukken kunstgras aan elkaar verbinden. Dit kan door middel van speciale tape of door de randen aan elkaar te lijmen.

Als het kunstgras eenmaal op de juiste plek ligt, is het belangrijk om het goed vast te zetten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld speciale haken, pinnen of lijm.

Tot slot kan het nodig zijn om het kunstgras in te strooien met zand of rubbergranulaat. Dit zorgt voor extra stabiliteit en voorkomt dat het gras gaat verschuiven.

Als je geen ervaring hebt met het leggen van kunstgras, kan het verstandig zijn om dit uit te besteden aan ons. Zo ben je verzekerd van een mooi resultaat en hoef je zelf geen tijd en moeite te investeren.

CONTACT OPNEMEN MET DELTA KUNSTGRAS

Gelijk een afspraak maken met onze kunstgras professional Ad?

Dat kan eenvoudig hier.


Of wil je naar aanleiding van je showtuin bezoek afspreken om ter plekke bij jouw te kijken?

Maak dan een afspraak met Ad.

Wij zijn official partner van myWorld. Ontvang cashback en shoppingpoints door je GRATIS éénmalig te registreren voor op het logo van myWolrd te klikken.

© 2024 DELTA-KUNSTGRAS | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | REVIEW POLICY


Delta Kunstgras is een handelsactiviteit van Delta Kunstgras BV - Inschr. KvK: 63457121 - IBAN NL68RABO0380551462.