FEITEN EN NIEUWS OVER KUNSTGRAS IN ONZE BLOG

Als het gaat om kunstgras, zijn er talloze redenen waarom het steeds populairder wordt. Het is niet alleen duurzaam en onderhoudsarm, maar het biedt ook een geweldige manier om groen te blijven zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het weer of het seizoen.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van kunstgras, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij zijn een toonaangevende leverancier van kunstgras en hebben ruim 15 jaar ervaring in het aanbieden van hoogwaardige oplossingen voor verschillende toepassingen. Of je nu kunstgras wilt voor je tuin, een sportveld, een speeltuin of een ander project, wij hebben de kennis en expertise om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Onze blog is bedoeld om je te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstgras. We delen regelmatig nieuws, feiten en praktische tips om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruik kunt maken van je kunstgras. Of je nu op zoek bent naar advies over het onderhoud van je kunstgras of gewoon wat inspiratie nodig hebt voor je volgende project, we hebben het allemaal.

Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze blog en ontdek de vele voordelen van kunstgras. Of je nu een professional bent of gewoon een enthousiaste doe-het-zelver, wij hebben de kennis en expertise om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke behoeften.

WIJ ADVISEREN EN HELPEN JE GRAAG

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het realiseren van je kunstgras droom.

blog image

Is kunstgras waterdoorlatend

October 11, 20232 min read

IS KUNSTGRAS WATERDOORLATEND?

De vraag die veelgesteld wordt over Royal Grass® kunstgras is: ‘Laat kunstgras wel water door?’

Het antwoord is: ‘ja! Kunstgras laat inderdaad water door’.

Kunstgras laat water door

Ons kunstgras wordt zo gemaakt dat het een goede water doorlatende werking heeft. Gemiddeld laat kunstgras van Royal Grass® zo’n maximaal 60 liter water per m2 water per minuut door.

Royal Grass® kunstgras is voorzien van gaten in de backing die ervoor zorgen dat het water weg kan lopen en niet op het gazon blijft staan.

Het is echter wél belangrijk dat het kunstgras op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Zo is het bijvoorbeeld cruciaal dat de ondergrond onder het kunstgras goed is opgebouwd en waterdoorlatend is. Als het water niet weg kan zakken of op de juiste manier wordt afgevoerd, komt het gevangen te zitten tussen het kunstgras en de onderlaag. Hierdoor zullen er plassen ontstaan en kan het gazon gaan plooien.

Waar op letten bij de installatie van kunstgras?

Het is belangrijk dat bij het installeren van kunstgras wordt gelet op de volgende zaken:

  • Een geschikte ondergrond.

  • Goed functionerende drainage.

  • Bestrating die niet afwatert in het gazon.

  • Het op de juiste manier installeren van het kunstgras.

  • Voldoende instrooizand

Royal Grass kunstgras laat maximaal 60 liter water per m2 per minuut door

Kunstgras in de regen

Kan kunstgras onder water staan?

Hoewel kunstgras waterdoorlatend is, kan het in sommige gevallen onder water komen te staan. Dit kan komen door bijvoorbeeld hevige regenval of een slecht opgebouwde ondergrond, waardoor het water niet snel genoeg kan zakken. Vergeet niet dat kunstgras is ontworpen om snel te drogen, zelfs nadat het lange tijd onder water heeft gestaan. Het kunstgras zal niet worden aangetast door het water en zal zijn oorspronkelijke vorm en kwaliteit behouden zodra het weer droog is.

Voorkom wateroverlast

Wij raden aan om jouw Royal Grass® gazon aan te laten leggen door de experts van Delta Kunstgras. Zij houden bij de installatie uitgebreid rekening met de afwatering. Wanneer de ondergrond van zichzelf niet waterdoorlatend is, kunnen onze installateurs een nieuwe onderlaag van bijvoorbeeld zand, granulaat of stabilisé storten. Ook kunnen zij een goed functionerend drainagesysteem onder het gazon aanleggen.

Tot slot

Delta kunstgras is al 15 jaar de specialist voor kunstgras in Zeeland. Of het nu gaat om een tuin, balkon, (dak)terras, speel- of sportveld, schoolplein, openbare ruimte of voor zakelijk gebruik, wij bieden de juiste oplossing.

Het hele jaar door een prachtige uitstraling met kunstgras wat nauwelijks meer is te onderscheiden van natuurgras.

Om de keuze iets makkelijker te maken of kunstgras iets voor jou is ben je van harte welkom in onze showtuin in Kapelle. Daar heb je een prima overzicht van de mogelijkheden en de diverse soorten. De showtuin is altijd open maar op afspraak zijn wij daar ook aanwezig.

15 jaar Delta Kunstras

kunstgras waterdoorlatendwaterdoorlatend kunstgraswaterdoorlatend
blog author image

Ad de Bruine

Ad de Bruine, eigenaar Delta Kunstgras

Back to Blog

Wij zijn official partner van myWorld. Ontvang cashback en shoppingpoints door je GRATIS éénmalig te registreren voor op het logo van myWolrd te klikken.

© 2023 DELTA-KUNSTGRAS | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | REVIEW POLICY


Delta Kunstgras is een handelsactiviteit van Delta Kunstgras BV - Inschr. KvK: 63457121 - IBAN NL68RABO0380551462.