FEITEN EN NIEUWS OVER KUNSTGRAS IN ONZE BLOG

Als het gaat om kunstgras, zijn er talloze redenen waarom het steeds populairder wordt. Het is niet alleen duurzaam en onderhoudsarm, maar het biedt ook een geweldige manier om groen te blijven zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het weer of het seizoen.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van kunstgras, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij zijn een toonaangevende leverancier van kunstgras en hebben ruim 15 jaar ervaring in het aanbieden van hoogwaardige oplossingen voor verschillende toepassingen. Of je nu kunstgras wilt voor je tuin, een sportveld, een speeltuin of een ander project, wij hebben de kennis en expertise om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Onze blog is bedoeld om je te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstgras. We delen regelmatig nieuws, feiten en praktische tips om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruik kunt maken van je kunstgras. Of je nu op zoek bent naar advies over het onderhoud van je kunstgras of gewoon wat inspiratie nodig hebt voor je volgende project, we hebben het allemaal.

Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze blog en ontdek de vele voordelen van kunstgras. Of je nu een professional bent of gewoon een enthousiaste doe-het-zelver, wij hebben de kennis en expertise om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke behoeften.

WIJ ADVISEREN EN HELPEN JE GRAAG

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het realiseren van je kunstgras droom.

blog image

Onderhoudsarme tuin

March 28, 20233 min read

EEN ONDERHOUDSARME TUIN KRIJG JE NIET ZOMAAR

Nieuwe trend

Een onderhoudsarme tuin is een trend die steeds meer opkomt. Vooral voor die mensen die willen genieten van een mooie en groene tuin, maar geen tijd en/of groene vingers hebben.

De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling in kunstgras een enorme vlucht genomen. De kwaliteit en de uitstraling van kunstgras zijn enorm verbeterd. En sommige kunstgrassen zoals de Royal Grass® Bliss zijn bijna niet meer van natuurgras te onderscheiden.

Onderhoud kunstgras

Een groene tuin

Maar een groene tuin krijg je niet zomaar. Met kunstgras in je tuin heb je het hele jaar door een groen gazon. Kunstgras is vrijwel niet van echt te onderscheiden en geschikt in elke situatie.

Je ziet steeds meer dat mensen de keuze maken om kunstgras aan te schaffen. Je hebt geen omkijken meer naar het gazon. Maar je kan altijd genieten van het fris en groen.

Wat zijn de voordelen

"Nooit meer zaaien, nooit meer maaien". Je hebt het hele jaar door een groene grasmat. Wie natuurlijk gras wil, moet dit in het voorjaar minimaal 1x per week maaien. En in de periode van mei t/m augustus soms wel 2x per week. Gemiddeld komt dit neer op zo'n 30 maaibeurten per jaar. Deze tijd kun je besparen met kunstgras.

Daarnaast moet je het echte gras ook nog regelmatig voorzien van kunstmest en zonodig water sproeien.

Een heel belangrijk voordeel van kunstgras is het feit dat je meer tijd overhoudt voor je familie en vrienden. Samen heerlijk genieten van een mooi en verzorgde tuin.

Genieten kunstgras

Niet of nauwelijks onderhoud

Wanneer je het kunstgras jaarlijks goed onderhoudt, door het af en toe schoon te maken, de bladeren te verwijderen, het mos te verwijderen en het instrooizand aan te vullen, verleng je de levensduur van het kunstgras. Zo gaat kunstgras gemiddeld wel 15-20 jaar mee.

Daarmee is het juist erg milieu vriendelijk. Dit in tegenstelling wat veel mensen denken dat kunstgras juist slecht is voor het milieu.

Kies voor de juiste planten

Door het kiezen van planten die weinig onderhoud vereisen, zoals vetplanten, bodembedekkers en struiken, kun je de hoeveelheid tijd die je besteedt aan het onderhouden van je tuin verminderen.

Gebruik mulch: Mulch is een laag organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of stro die op de grond rondom planten wordt gelegd. Het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren, waardoor je minder vaak water hoeft te geven en minder tijd hoeft te besteden aan het wieden van onkruid. En dit voorkomt ook dat het onkruid toch op het kunstgras terecht komt.

Kies voor duurzame materialen, zoals stenen of kiezelstenen, voor tuinpaden, terrassen en uiteraard kunstgras. Deze materialen hebben weinig onderhoud nodig en gaan lang mee.

Tot slot

Wij zijn al 15 jaar de specialist voor kunstgras in Zeeland. Of het nu gaat om een tuin, balkon, (dak)terras, speel- of sportveld, schoolplein, openbare ruimte of voor zakelijk gebruik, wij bieden de juiste oplossing.

Het hele jaar door een prachtige uitstraling met kunstgras wat nauwelijks meer is te onderscheiden van natuurgras.

Om de keuze iets makkelijker te maken of kunstgras iets voor jou is ben je van harte welkom in onze showtuin in Kapelle. Daar heb je een prima overzicht van de mogelijkheden en de diverse soorten. De showtuin is altijd open maar op afspraak zijn wij daar ook aanwezig.

15 jaar Delta Kunstras

kunstgras onderhoudonderhoud kunstgrasonderhoudsarme tuin
blog author image

Ad de Bruine

Ad de Bruine, eigenaar Delta Kunstgras

Back to Blog

© 2023 DELTA-KUNSTGRAS | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | REVIEW POLICY


Delta Kunstgras is een handelsactiviteit van Delta Kunstgras BV - Inschr. KvK: 63457121 - IBAN NL68RABO0380551462.