KUNSTGRAS OPMETEN

Wil je direct weten wat de aanleg van kunstgras je gaat kosten? Dan is het verstandig om eerst te meten hoeveel kunstgras je uiteindelijk nodig hebt en op welke soort kunstgras jouw keuze is gevallen.

Kies als eerst één van onderstaande legplannen. Zo hebben jij en wij een beter beeld van jouw situatie. Deze informatie is namelijk erg belangrijk om een offerte op te stellen. Hou er ook altijd rekening mee dat er snijverlies is. Daar valt niet aan te ontkomen. Natuurlijk helpt het legplan om dit goed te bekijken en dit tot een minimum te beperken. Voor de prijs gaan wij uit van de bruto maten.

De offerte is vrijblijvend en er zijn geen voorwaarden aan verbonden. De totale kosten zijn opgebouwd uit de prijs voor het kunstgras, de aanlegkosten van het kunstgras en eventueel de kosten voor de grondwerkzaamheden. Jij kunt aangeven voor welke onderdelen je een prijsopgave wenst te ontvangen.

BEREKENEN OPPERVLAKTE

Voor het berekenen van de hoeveelheid benodigd kunstgras dien je met een aantal factoren rekening te houden:

  • Kunstgras wordt geproduceerd op 4 meter breed, het is handig om hier bij het ontwerp van jouw gazon rekening mee te houden.

  • De meeste kunstgrassoorten uit het ROYAL GRASS®-assortiment, zijn voorzien van ReaDY-Technologie. Dit zijn vezels die in alle richtingen staan. Bij deze soorten hoeft men vrijwel geen rekening te houden met de legrichting van het kunstgras.

  • Als kunstgras aangelegd wordt dien je bij de soort ROYAL GRASS® Silk 35 rekening te houden met de z.g. legrichting. Deze soort kunstgras heeft duidelijk een mooie en minder mooie zichtzijde, er dient hier op gelet te worden bij de aanleg van het kunstgras.

  • Voor het mooiste resultaat dient de legrichting te wijzen in de richting waar het meest naar het gras wordt gekeken, bijvoorbeeld woonkamer of terras. Zo heeft het gras de meest natuurlijke uitstraling. Hou hier rekening mee in jouw legplan.

BEREIKBAARHEID

Is de locatie bereikbaar voor een rol van 4 meter lengte en eventueel een palletwagen? Een balkon of dakterras is vaak niet bereikbaar met de personenlift of via het trappenhuis. In dit geval moet een bouwlift gehuurd worden.

KANTOPSLUITING

Een kantopsluiting scheidt het gazon van bestrating/borders en kan van diverse materialen gemaakt worden: betonband, rvs strip, cortenstaal etc.

GRONDWERK

Kunstgras in de tuin dient bij voorkeur geïnstalleerd te worden op een afgetrilde en geëgaliseerde fundering (minimaal 10 cm) van Westerschelde zand of plaatzand. Deze werkzaamheden kun jij zelf uitvoeren en/of uitbesteden.

ONDERLAAG

Onder kunstgras dient altijd druk verdelend doek gelegd te worden. Dit is speciaal vervaardigd doek wat dient ter stabilisatie van het kunstgras, volledig waterdoorlatend is en de groei van onkruid voorkomt.
Let op! Dit is niet het zwarte anti-worteldoek.

Als extra bescherming tegen mieren en/of mollen adviseren wij stabilisé als fundering.
Als extra valbescherming bij speeltoestellen voor kinderen adviseren wij shockpads onder het kunstgras te laten installeren.

OFFERTE AANVRAGEN

Nu alle informatie is verzameld is het nog een kleine stap om je kunstgras offerte aan te vragen. Nadat je offerte is verzonden, nemen wij spoedig contact op om alle info door te nemen.

Ad de Bruine Delta Kunstgras

Wij zijn official partner van myWorld. Ontvang cashback en shoppingpoints door je GRATIS éénmalig te registreren voor op het logo van myWolrd te klikken.

© 2024 DELTA-KUNSTGRAS | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | REVIEW POLICY


Delta Kunstgras is een handelsactiviteit van Delta Kunstgras BV - Inschr. KvK: 63457121 - IBAN NL68RABO0380551462.