KUNSTGRAS ONDERHOUD

5 MANIEREN OM KUNSTGRAS TE REINIGEN

Er zijn verschillende manieren om kunstgras te reinigen en te onderhouden. Hieronder worden vijf methoden beschreven.

Water en bezem: Dit is de meest eenvoudige en goedkope methode om kunstgras te reinigen. Maak het kunstgras nat met water en gebruik vervolgens een bezem om vuil en bladeren te verwijderen.

Stofzuiger met borstelkop: Een stofzuiger met borstelkop kan ook worden gebruikt om kunstgras te reinigen. De borstelkop zorgt ervoor dat het vuil loskomt van de vezels en de stofzuiger zuigt het vuil vervolgens op.

Speciale kunstgrasreiniger: Er zijn speciale reinigers verkrijgbaar die zijn ontworpen voor kunstgras. Deze reinigers zijn vaak biologisch afbreekbaar en helpen om vuil en vlekken te verwijderen. Volg altijd de instructies op de verpakking.

Hogedrukspuit: Een hogedrukspuit kan worden gebruikt om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen. Let wel op dat de druk niet te hoog is, anders kan het kunstgras beschadigd raken.

Biologisch afbreekbare zeep: Biologisch afbreekbare zeep kan worden gebruikt om vuil en vlekken te verwijderen. Het is belangrijk om een zeep te kiezen die geen schadelijke chemicaliën bevat en biologisch afbreekbaar is. Spoel het kunstgras na het schoonmaken altijd goed af met water.

Door regelmatig kunstgras te reinigen en te onderhouden, blijft het er langer mooi uitzien en gaat het langer mee. Kies de methode die het beste bij jouw situatie past en geniet van een prachtig groen gazon!

HET ONDERHOUD VAN KUNSTGRAS ZELF DOEN OF LATEN ONDERHOUDEN?

Het onderhoud van kunstgras is van groot belang om de levensduur en kwaliteit van het gras te behouden. Er zijn twee opties voor het onderhoud van kunstgras: zelf doen of laten onderhouden.

Tijdsinvestering: Het onderhoud van kunstgras vergt tijd en aandacht. Als je ervoor kiest om het zelf te doen, moet je er rekening mee houden dat je minimaal eens in de drie maanden het gras moet borstelen en eventueel onkruid moet verwijderen. Dit kost al snel enkele uren per keer, afhankelijk van de grootte van het gazon.

Frequentie van onderhoud: Kunstgras heeft regelmatig onderhoud nodig om de kwaliteit te behouden. Als je ervoor kiest om het onderhoud zelf te doen, is het belangrijk om dit regelmatig te doen. Als je het onderhoud laat uitvoeren door een professional, dan wordt dit meestal één of twee keer per jaar gedaan.

Garantievoorwaarden: Bij Royal Grass® zit er garantie op het kunstgras. Echter, deze garantie is alleen geldig als het gras op de juiste manier wordt onderhouden. Als je ervoor kiest om het onderhoud zelf te doen, is het belangrijk om te weten wat de garantievoorwaarden zijn en of je hieraan voldoet. Als je het onderhoud laat uitvoeren door een professional, weet je zeker dat het onderhoud op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat de garantievoorwaarden worden nageleefd.

Conclusie: Het onderhoud van kunstgras is belangrijk voor de levensduur en kwaliteit van het gras. Als je zelf de tijd en kennis hebt om het onderhoud regelmatig uit te voeren, dan kun je ervoor kiezen om het zelf te doen. Als je hier geen tijd of kennis voor hebt, dan is het verstandig om het onderhoud door een professional te laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat het onderhoud op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat de garantievoorwaarden worden nageleefd.

KUNSTGRAS SCHOONMAKEN: DIT MOET JE VOORAL NIET DOEN!


Als je kunstgras hebt laten leggen, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Het schoonmaken van kunstgras is daar een belangrijk onderdeel van. Er zijn verschillende manieren om kunstgras te reinigen, maar er zijn ook dingen die je juist niet moet doen. In deze paragraaf bespreken we enkele zaken die je beter kunt vermijden.

Chemische middelen vermijden

Bij het schoonmaken van kunstgras is het belangrijk om geen chemische middelen te gebruiken. Deze kunnen het materiaal beschadigen en de kleur aantasten. Bovendien zijn ze vaak schadelijk voor het milieu. Gebruik dus liever milieuvriendelijke middelen, zoals water en azijn, om je kunstgras schoon te maken.

Niet te hard borstelen of schrobben


Borstel of schrob je kunstgras niet te hard. Hierdoor kan het gras beschadigd raken en kunnen vezels loslaten. Gebruik liever een zachte borstel of bezem om het gras voorzichtig schoon te maken.

Geen vuur of warmtebronnen in de buurt van het kunstgras plaatsen

Plaats geen vuur of warmtebronnen in de buurt van het kunstgras. Kunstgras kan namelijk smelten als het in aanraking komt met hitte. Dit kan leiden tot permanente beschadiging van het gras.

Geen scherpe voorwerpen gebruiken bij het verwijderen van vuil

Gebruik bij het verwijderen van vuil geen scherpe voorwerpen, zoals messen of scharen. Hierdoor kan het gras beschadigd raken en kunnen er gaten ontstaan. Gebruik liever een stofzuiger of een zachte borstel om het vuil te verwijderen.

Geen bleekmiddel gebruiken

Bleekmiddel kan het kunstgras beschadigen en de kleur aantasten. Gebruik dit middel daarom niet bij het schoonmaken van je kunstgras. Er zijn genoeg andere milieuvriendelijke middelen die wel geschikt zijn voor het reinigen van kunstgras.

Kortom, bij het schoonmaken van kunstgras is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en bepaalde zaken te vermijden. Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kunstgras er altijd mooi en verzorgd uitziet.

WAT STROOI JE OP KUNSTGRAS?

Het onderhouden van kunstgras is van groot belang om de levensduur en de uitstraling van het gras te behouden. Er zijn verschillende manieren om kunstgras te reinigen en één daarvan is het strooien van zand.

Het strooien van zand heeft als doel om het kunstgras steviger te maken en om de vezels rechtop te houden. Dit zorgt voor een natuurlijker ogend grasmat. Het zand moet gelijkmatig over het kunstgras worden verdeeld om het gewenste effect te bereiken.

Naast het strooien van zand, kan er ook gekozen worden om geen strooimateriaal te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer het kunstgras niet veel wordt gebruikt en er dus minder slijtage plaatsvindt. In dit geval is het belangrijk om het gras regelmatig te borstelen om de vezels rechtop te houden. Dit hangt echt van de situatie af en wij geven altijd een passend advies.

Het onderhouden van kunstgras is dus maatwerk en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de mate van gebruik en de omgevingsfactoren. Voor een optimaal resultaat is het raadzaam om het kunstgras te laten onderhouden door een professional.

Delta Kunstgras biedt deze service aan en staat garant voor een perfect onderhouden kunstgrasmat.

onderhoud kunstgras

Wij zijn official partner van myWorld. Ontvang cashback en shoppingpoints door je GRATIS éénmalig te registreren voor op het logo van myWolrd te klikken.

© 2024 DELTA-KUNSTGRAS | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | REVIEW POLICY


Delta Kunstgras is een handelsactiviteit van Delta Kunstgras BV - Inschr. KvK: 63457121 - IBAN NL68RABO0380551462.