KUNSTGRAS RECYCLEN ROYAL GRASS®

Kunstgras recyclen? Ja! Dat lees je goed. Kunstgras dat niet wordt gerecycled belandt namelijk vaak op de steeds groter wordende plastic afvalberg óf wordt illegaal gedumpt in het buitenland. Royal Grass® en wij zien het als een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid om die plastic afvalberg niet nóg groter te maken. Daarom heeft Royal Grass het Take Back programma opgezet waarbij wij ons Royal Grass® kunstgras gratis laten recyclen.

Royal Grass® is 100% recyclebaar, sinds 2003

Take Back programma

Met Royal Grass als kunstgrasproducent hebben wij als eerste een Take Back Programma opgezet in Nederland om verouderd Royal Grass® kunstgras en snij-afval in te zamelen. Bij een aantal van onze dealers hebben wij een container geplaatst om snij-afval en het verouderde kunstgras in te kunnen zamelen.

Hoe werkt het Take Back programma?

Wanneer jouw Royal Grass® gazon toe is aan vervanging kun je het verouderde kunstgras afgeven bij een kunstgrasinzamelpunt bij één van onze dealers in Nederland. (Neem van te voren altijd even contact op met ons). Ook hoveniers en tuinprofessionals kunnen hun snij-afval inleveren bij ons kunstgras inzamelpunt als het van Royal Grass komt en door ons geleverd.

Wij brengen het ingezamelde kunstgras vervolgens naar onze samenwerkingspartner GBN-AGR, een Nederlandse recyclingspecialist. Zij scheiden het zand en ander vuil van het kunstgras en maken van het kunstgras weer nieuwe grondstoffen. Met deze grondstoffen worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt.

Goed om te weten: Het recyclen van ons kunstgras zit al bij de aanschafprijs inbegrepen!

Royal Grass® beschouwt het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te kunnen garanderen dat verouderd kunstgras en snij-afval niet op de alsmaar groter wordende afvalberg eindigt.

Hoe werkt het recyclen van kunstgras?

Royal Grass® kunstgras is al sinds 2003 100% recyclebaar. Het recycleproces was toentertijd echter wel erg ingewikkeld, omdat de backing van onze producten voorzien was van een zwarte latex coating. Om het recycleproces makkelijker te maken hebben wij een coating laten ontwikkelen die net zoals de grasvezels en backing uit kunststof bestaat. Bijna de gehele Royal Grass® collectie bestaat tegenwoordig voor 100% uit kunststof.

De twee kunststoffen waaruit onze producten bestaan zijn: polypropyleen en polyethyleen. Dit zijn twee type kunststof met beide unieke eigenschappen die elkaar aanvullen. Zo is polypropyleen een stuggere kunststofsoort die bestand is tegen hogere temperaturen (belangrijk voor de stabiliteit en het volume van het kunstgras). Polyethyleen is daarentegen een zachtere kunststof die gevoeliger is voor krimp bij hoge temperaturen (belangrijk voor het zachte en natuurlijke gevoel aan de voeten).

Omdat deze twee kunststoffen uit dezelfde kunststoffamilie komen: ‘polyolefine’, kunnen zij beide omgezet worden naar deze grondstof. De grondstof polyolefinen kan vervolgens weer gebruikt worden voor het produceren van nieuwe kunststofproducten.

Onze hoogwaardige garanties:

Door innovaties, geïnspireerd uit de natuur, is Royal Grass® nauwelijks van écht gras te onderscheiden.

Met het Royal Grass 'take back' programma recyclen wij het door jou gekochte Royal Grass

Hoogwaardige grondstoffen en technologieën zorgen ervoor dat het kunstgras jarenlang mooi blijft.

Wij zijn official partner van myWorld. Ontvang cashback en shoppingpoints door je GRATIS éénmalig te registreren voor op het logo van myWolrd te klikken.

© 2024 DELTA-KUNSTGRAS | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | REVIEW POLICY


Delta Kunstgras is een handelsactiviteit van Delta Kunstgras BV - Inschr. KvK: 63457121 - IBAN NL68RABO0380551462.