KUNSTGRAS VEILIG OF NIET?

Wanneer veiligheid voorop staat wil je zeker weten of kunstgras veilig is of niet.

Materiaalkeuze en veiligheid van kunstgras zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het aanschaffen van kunstgras. Het is begrijpelijk dat mensen zich afvragen of kunstgras veilig is of niet, gezien de vele berichtgevingen in de media over mogelijke gezondheidsrisico's. Gelukkig is kunstgras veilig als er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en productiemethodes.

MATERIAALKEUZE

Het materiaal waarvan het kunstgras is gemaakt, speelt een grote rol in de veiligheid ervan. Zo moet het materiaal duurzaam en slijtvast zijn, zodat het niet snel beschadigt en er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Ook mag het materiaal geen giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mens of dier.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de productiemethode van het kunstgras. Bij een goede productiemethode worden er geen schadelijke stoffen gebruikt en wordt het kunstgras op een veilige manier geproduceerd. Het is daarom aan te raden om kunstgras te kopen bij een betrouwbare leverancier die hoogwaardige materialen en productiemethodes hanteert.

WIJ LEVEREN ROYAL GRASS®

Sinds Royal Grass® haar kunstgras in 2003 op de markt bracht, heeft het veiligheid hoog in het vaandel staan. Op verzoek van Royal Grass heeft TNO al in 2004 haar verschillende kunstgrassen geïnspecteerd. Alle producten zijn getest volgens de EN71-3 norm. Dit is de Europese norm die ook wordt gebruikt voor speelgoed en wordt beschouwd als een van de strengste normen op het gebied van veiligheid. Alle Royal Grass kunstgrassen hebben deze testen glansrijk doorstaan, veilig kunstgras koop je dus sowieso bij ons.

GEGARANDEERD VEILIG KUNSTGRAS

Naar aanleiding van de discussie over de veiligheid van kunstgrassen heeft Royal Grass al haar producten in 2016 opnieuw laten onderzoeken. In de tests werd bevestigd wat men eigenlijk al wist: Royal Grass kunstgras voldoet aan de strengste Europese normen en is honderd procent veilig.

Voor uw informatie plaatsen wij hierbij tevens een begeleidend schrijven van de fabikant van het door ons geleverde kunstgras Royal Grass.

Mocht u na het lezen vragen hebben over de veiligheid van kunstgras of over kunstgras algemeen, neem dan gerust even contact met ons op.

Er zijn eerder (2016) berichten in de media verschenen over kankerverwekkende korrels die gebruikt zouden worden in kunstgrasvelden. Hieronder meer info hierover.

Kortom, kunstgras is veilig als er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en productiemethodes. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar de leverancier voordat je kunstgras aanschaft. Zo kun je er zeker van zijn dat het kunstgras veilig is voor zowel mens als dier.

Klik hier voor de link naar het programma Zembla - gevaarlijk spel van okt. 2016. Deze gaat over de comotie die is ontstaan na de berichten over kankerverwekkende korrels in kunstgrasvelden waar op gesport wordt.

Veilig kunstgrs

Onze showtuin:

Kapelle: Naast Motel Grand Café Restaurant de Caisson

Smokkelhoekweg 10-12 - 4421 JH Kapelle

A58 afslag nummer 34

Deze showtuin is vrijblijvend en zonder afspraak te bezoeken.

Op afspraak ben ik aanwezig.

Wij zijn official partner van myWorld. Ontvang cashback en shoppingpoints door je GRATIS éénmalig te registreren voor op het logo van myWolrd te klikken.

© 2024 DELTA-KUNSTGRAS | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | REVIEW POLICY


Delta Kunstgras is een handelsactiviteit van Delta Kunstgras BV - Inschr. KvK: 63457121 - IBAN NL68RABO0380551462.