Veel gestelde vragen - FAQ

Kan er onkruid tussen het kunstgras groeien?

Ja, onkruid kan tussen het kunstgras groeien. Door invloeden zoals wind, regen en insecten kunnen er altijd vuil en zaadjes in het kunstgras belanden, wat onkruid de kans geeft om te groeien. Zodra er onkruid tussen het kunstgras opduikt, is het raadzaam om dit zo snel mogelijk te verwijderen om verdere groei te minimaliseren.

FAQ image

Mijn kunstgras ligt plat. Wat moet ik doen?

Géén zorgen, op den duur kan het kunstgras inderdaad plat liggen. Met een harde bezem kun je gemakkelijk de kunstgrasvezels 'wakker schudden' door hier overheen te borstelen. De vezels van ons kunstgras zijn zo ontwikkeld dat deze veerkrachtig zijn en niet zomaar plat gaan liggen.

Tip van Ad de Bruine: "Je kunt het plat liggen ook voorkomen door stapstenen in het gazon te verwerken op routes waar veel gelopen wordt."

Hoe zet ik het kunstgras goed vast?

Het wordt aanbevolen om kunstgras stevig te verankeren met behulp van bodemankers en in te strooien met instrooizand. De bodemankers zorgen voor extra stabiliteit van het gazon en de naden. Het zand verzwaart het kunstgrasgazon waardoor deze stabieler ligt.

Waarom wordt kunstgras ingestrooid met zand?

Het zand zorgt voor meer stabiliteit aan het kunstgras, waardoor het gazon niet zomaar 'beweegt'. Bovendien ondersteunt het de kunstgrasvezels, waardoor deze minder snel plat gaan liggen en de levensduur van het gazon wordt verlengd. Geen zorgen, je ziet het zand niet liggen, omdat de zandkorrels tussen de grassprieten vallen. Wij raden aan om onze producten in te strooien met Royal Grass instrooizand van 0.5 mm tot 1.0 mm. De hoeveelheid zand is afhankelijk van het type product en de vezelhoogte van het kunstgras. Lees ook ons blog hierover.

FAQ image

Waar kan ik oud kunstgras (van Royal Grass®) laten recyclen?

Wij hebben een inzamelcontainer staan, waar wijzelf, hoveniers en tuinprofessionals hun snij-afval en verouderd kunstgras (van Royal Grass) gratis in kunnen leveren. Neem voor de zekerheid contact op met ons waar de inzamelcontainer staat om te vragen wanneer je hier het beste terecht kunt om jouw 'kunstgrasafval' in te leveren. Klik hier voor meer info over ons recycle programma.

Kan ik het kunstgras ook in het echt bekijken?

Jazeker! Wij hebben een showtuin bij Kapelle (Zld) waar je de collectie in het écht kunt bekijken. Wij raden ook zeker aan om in echt te zien, voelen en ervaren hoe mooi kunstgras kan zijn. Klik hier voor meer informatie en om direct een afspraak met ons te maken. 

FAQ image

Waarin verschillen de kunstgrassoorten van elkaar?

De producten van Royal Grass® verschillen onder andere in hoogte, kleur, dikte, volheid, zachtheid en samenstelling van grassprieten. Ons advies is om de verschillende soorten kunstgras in het echt te vergelijken bij in onze showtuin.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Met een juiste onderbouw en regelmatig wat onderhoud kan kunstgras ruim 15 jaar mee gaan (in Nederland). In Nederland krijg je dan ook 15 jaar product- en UV-garantie. Échter weten wij uit ervaring dat kunstgras veel langer mee kan gaan. Lees hier een aantal onderhoudstips waarmee jij de levensduur van jouw gazon kan verlengen.

Wat houdt de garantie precies in?

Royal Grass geeft in Nederland 15 jaar productgarantie en UV-garantie. Wereldwijd geven wij 9 tot 15 jaar product- en UV-garantie i.v.m. de sterkte van de zon. Vraag hier jouw garantiecertificaat aan, zodat je altijd jouw gegevens makkelijk en snel bij de hand hebt.

Is kunstgras waterdoorlatend?

Ja! Ons kunstgras is waterdoorlatend*. De backing van onze producten bevat kleine gaten, waardoor het water gemakkelijk en snel weg kan. Uit tests blijkt dat Royal Grass gemiddeld 60 liter water per m2 per minuut doorlaat. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over plassen water met kunstgras in jouw tuin. Lees meer in onze blog.

 *Let op! Het is van belang dat de ondergrond op de juiste manier wordt opgebouwd.

FAQ image

Wat houdt het Royal Grass® veiligheidsnormering NEN EN-71-3 in?

De veiligheidsnormering NEN EN-71-3 wordt normaliter gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Dit betekent dat wanneer kinderen of huisdieren goederen die 100% veilig getest zijn volgens deze normering in hun mond stoppen, dit niet giftig voor hen is. Bij Royal Grass® hechten we veel waarde aan de veiligheid en niet-giftigheid van al onze producten. Daarom laten we onze producten vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 normering. Alle kunstgrassen van Royal Grass zijn 100% veilig getest volgens de NEN EN-71-3 normering.   

*Lees hier meer over de NEN EN-71-3 normering.  

Welk kunstgras past het beste op mijn balkon?

Alle Royal Grass® producten zijn geschikt voor op het balkon of dakterras. Het is echter wél belangrijk rekening te houden met de hoogte van het kunstgras en een eventuele onderbouw. Neem contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is op jouw balkon.

FAQ image

Zijn de prijzen inclusief het leggen op de website?

Nee. De prijzen op de website zijn de prijzen per m2 kunstgras exclusief het leggen van kunstgras.  Neem contact met ons op om de prijzen op te vragen voor het leggen van kunstgras. Dit kan via mail naar info@delta-kunstgras.nl of vul het offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

FAQ image

Is jullie kunstgras veilig voor kinderen en huisdieren?

Alle Royal Grass® kunstgras producten zijn geschikt voor (huis)dieren en kinderen. Alle Royal Grass® producten zijn NEN EN-71-3* getest en 100% veilig gevonden. De NEN EN-71-3 normering wordt gebruikt om de veiligheid van speelgoed te waarborgen. Royal Grass® vindt het belangrijk dat alle producten veilig en niet giftig zijn voor kinderen en huisdieren. Om die reden laten wij onze producten dan ook vrijwillig testen volgens de NEN EN-71-3 normering. 

*Lees hier meer over de NEN EN-71-3 normering.

FAQ image

Wat als mijn huisdier zijn behoefte op het kunstgras doet?

Oeps! Een ongeluk(je) zit in een klein hoekje. Verwijder de ontlasting zo snel mogelijk en spoel de plek goed na met water. Het kan namelijk na verloop van tijd gaan stinken als je de ontlasting niet goed weg spoelt.

Kan kunstgras tegen urine?

Kunstgras verkleurt niet wanneer (huis)dieren hun behoefte op het gazon doen en er ontstaat geen schade. Om stank te voorkomen, is het echter belangrijk om de plek goed na te spoelen met veel lauw water.

Maakt mijn hond het kunstgras niet kapot?

Nee, over het algemeen niet. Wanneer kunstgras van Royal Grass® op de juiste manier is geïnstalleerd, is deze zo sterk dat een hond deze niet zomaar stuk krijgt. Iedere hond is natuurlijk anders, maar over het algemeen laten ze het kunstgras met rust. Een hond zal namelijk niet zomaar in het kunstgras graven, omdat hij de geur van verse grond mist.

Wat als mijn kind of huisdier kunstgras binnenkrijgt?

Alle producten van Royal Grass® zijn getest volgens de NEN EN71-3* normering en 100% veilig bevonden. Dit betekent dat onze producten niet giftig zijn wanneer jouw huisdier of kind kunstgras binnen krijgt. Neem altijd contact op met een arts zodra jouw huisdier of kind grotere hoeveelheden kunstgras binnen heeft gekregen. 

*Lees hier meer over de NEN EN 71-3 normering.

Kunnen konijnen op kunstgras?

Alle Royal Grass® kunstgras producten zijn geschikt voor (huis)dieren en dus ook voor konijnen. Alle Royal Grass® producten zijn NEN EN-71-3* getest en 100% veilig gevonden. 

Lees hier meer over de NEN EN-71-3 veiligheidsnorm. 

FAQ image

Kunnen mollen het kunstgras omwoelen of kapot maken?

Nee hoor. Dat komt (bijna) niet voor als je de juiste maatregelen treft voordat het kunstgras aangelegd wordt. Als er al wel mollen in het huidige grasveld zitten, moeten deze wel eerst verwijderd worden. In ons blog hebben wij hier al over geschreven.

FAQ image

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dat gerust contact met ons op

Wij zijn official partner van myWorld. Ontvang cashback en shoppingpoints door je GRATIS éénmalig te registreren voor op het logo van myWolrd te klikken.

© 2024 DELTA-KUNSTGRAS | PRIVACYVERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN | REVIEW POLICY


Delta Kunstgras is een handelsactiviteit van Delta Kunstgras BV - Inschr. KvK: 63457121 - IBAN NL68RABO0380551462.